CONTAMINATION

Γενικά

Το Room 54 και το Exodus Athens ενώνουν τις δυνάμεις τους και σε συνεργασία με το GroundZeroProject παρουσιάζουν το πρώτο 3ήμερο υπαίθριο Live Interactive Role Playing Game στην Ελλάδα.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 4 - 5 - 6 November 2016

Features

 • Ιστορία τρόμου, μυστηρίου και φαντασίας
 • Παρουσία Ηθοποιών
 • Ειδικά εφέ εξωτερικού χώρου
 • Γρίφοι

Και πολλά ακόμα, υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία!

Όροι Συμμετοχής

 • Κόστος συμμετοχής: Κανονικό – 45 ευρώ. Ειδικό (Φοιτητικό, ανέργων) – 35 ευρώ (θα συμπεριλαμβάνει μεταφορικά και ιατρό εκτάκτου ανάγκης)
 • Μεταφορά στη μυστική τοποθεσία: Θα ενημερωθείτε με την κράτηση σας για το μέρος συνάντησης και τον τρόπο που θα γίνει η μεταφορά.
 • Έναρξη παιχνιδιών: Δεν είναι γνωστό ακόμη
 • Προσέλευση: Δεν είναι γνωστό ακόμη
 • Διάρκεια παιχνιδιών: περίπου 4 ώρες (no countdown)
 • Κάνοντας την κράτησή σου θα συμμετέχεις μαζί με την παρέα σου σε μια μεγαλύτερη ομάδα.
 • Το εισιτήριο είναι ατομικό και συνδέεται άμεσα με το όνομα του αγοραστή και οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτού απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς του event. Η αγορά του εισιτηρίου θα πραγματοποιείται εντός 3 ημερών από την ημερομηνία που έγινε η κράτηση σας, σε μια από τις παρακάτω τοποθεσίες.

 
Room 54: Ιωάννου Φιλήμονος 6 & Τιμολέοντος Φιλήμονος, Αθήνα, 11521

Exodus Athens: Διονύσου 15 & Ερμού, Μαρούσι, 15124

Συντελεστές

 • Ιστορία – σενάριο – ροή παιχνιδιού: Room 54
 • Δημιουργία γρίφων – ροή παιχνιδιού: Exodus Athens
 • Υπεύθυνοι ασφαλούς διεξαγωγής και ειδικών εφέ – action activities: GroundZeroProject
 • Γενική οργάνωση από το Room 54, το Exodus Athens και το GroundZeroProject.

Κρατήσεις

Οι συμμετοχές για κάθε ημέρα είναι 54. Αν το μέγεθος της ομάδας σας είναι μεγαλύτερο από τις υπολοιπόμενες θέσεις για την ημέρα που επιλέξατε, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να προσέλθουν σε κάποιον από τους χώρους μας, για να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους, εντός 3 ημερών από την ημέρα που έγινε η κράτηση.

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό – 45 ευρώ

Ειδικό (Φοιτητικό, ανέργων) – 35 ευρώ

Η τιμή συμπεριλαμβάνει μεταφορικά, είδη πρώτης ανάγκης (νερό και μπύρα!) και ιατρό εκτάκτου ανάγκης.

 

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Βρισκόμαστε στον πλανήτη Γη το έτος 2108. Δύο χρόνια πριν, μια μεγάλη καταστροφή έτρεψε την
ανθρωπότητα σε φυγή από το πλανήτη και οι λίγοι επιζώντες, πλέον ζουν σε 5 διαστημικούς σταθμούς γύρω από αυτή, περιμένοντας υπομονετικά την επιστροφή τους. Άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες που επικρατούν στη επιφάνεια της Γης, αλλά φήμες ακούγονται, που λένε ότι υπάρχει ακόμα ζωή.

Η ανακάλυψη ενός νέου συνθετικού υλικού ονόματι IS 102, άγνωστης προέλευσης, έφερε επανάσταση στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Νέοι γρήγοροι υπολογιστές, ταξίδια στο διάστημα, εξελιγμένα οπλικά συστήματα, διαχείριση και εξασφάλιση απεριόριστης ενέργειας,
είναι κάποια μόνο από τα νέα επιτεύγματα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι επέτρεψε στον άνθρωπο να ξεπεράσει κάθε φραγμό του χωροχρόνου, όπως για παράδειγμα τον διακτινισμό ανόργανης ύλης. Σκοπός των επιστημόνων πλέον, είναι να επιτύχουν το διακτινισμό οργανικής ύλης, καθώς επίσης και το ταξίδι στο χωροχρόνο.

Ταυτόχρονα όμως, το IS 102 σήμανε και την καταστροφή της γης όπως τη γνωρίζαμε. Το Atom X είναι ένα άτομο, από το πολύπλοκο μοριακό τύπο του IS 102. Οι επιστήμονες κατάφεραν να το απομονώσουν και λόγω της ιδιότητάς του να εισβάλει στο νευρικό σύστημα του ανθρώπου και να το επηρεάζει, ήλπιζαν ότι θα μπορούσε να χρησιμεύσει στη θεραπεία πολλών ασθενειών.

Το εγχείρημα όμως, είχε υψηλό ρίσκο, καθώς το Atom X αντιδρούσε με τη γήινη ατμόσφαιρα και τη δηλητηρίαζε. Μετά από ένα καταστροφικό ατύχημα που αργότερα ονομάστηκε  “Η Εξάπλωση” και δε ξεχάστηκε ποτέ, το Atom X εισήλθε και δηλητηρίασε τον αέρα. Ο χρόνος επώασης ήταν ελάχιστος και οι ξενιστές γρήγορα γίνονταν επιθετικοί, με απώλεια μνήμης. Ο πανικός και οι βιαιοπραγίες κυριάρχησαν, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός της Γης να μειωθεί στο 20%. Οι κυβερνήσεις τότε, αποφάσισαν την άμεση αποχώρηση από τον πλανήτη και τη μεταφορά, του μη προσβεβλημένου πληθυσμού στους 5 διαστημικούς σταθμούς που υπήρχαν.

Δυστυχώς όμως, λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας, έπρεπε να γίνει διαλογή των ανθρώπων που θα έπαιρναν αυτό το πολύτιμο “εισιτήριο”. Η επιλογή των ατόμων να συμμετέχουν στο σχέδιο “Ελπίδα” όπως το αποκαλούν, έγινε με αυστηρά κριτήρια. Κάθε επιβάτης έχει κάτι που μπορεί να προσφέρει και να το περάσει στις επόμενες γενεές του ανθρώπινου γένους. Από αυτούς τους τυχερούς επιβάτες είναι και η ομάδα που έχει συγκροτηθεί από τη φρουρά τον σταθμού.

Με σκοπό να επιστρέψουν κάποια στιγμή στη Γη, οι άνθρωποι του σταθμού έστησαν μια μικρή κοινωνία, όχι μεγαλύτερη των 4000 ατόμων. Όπως κάθε κοινωνία όμως, έτσι κι αυτοί χρειάζονταν μια πολιτική και κοινωνική αρχή. Τους ρόλους των οποίων έχουν οι Καγκελάριοι, οι οποίοι αρκετά συχνά συνεδριάζουν στο σταθμό Ελπίδα και μια ομάδα επίλεκτων στρατιωτικών, η Φρουρά, όπως την αποκαλούν, με έδρα το σταθμό Jupiter. Ο κόσμος τους εμπιστεύεται, μιας και όλοι οι επιζώντες οφείλουν τη ζωή τους σε αυτούς.

Τα ονόματά τους μικρή σημασία έχουν. Δεν τα χρησιμοποιούν πλέον. Όλοι στο σταθμό, μηδενός εξαιρουμένου, χρησιμοποιούν ψευδώνυμα. Ο σκοπός αυτού, να αφήσουν πίσω τους, τους κοινωνικούς διαχωρισμούς, αφού το κοινωνικό προφίλ που είχε ο καθένας στη Γη, πλέον θεωρείται διεγραμμένο. Το χρήμα έχει καταργηθεί και αντί αυτού οι συνδιαλλαγές γίνονται με ανταλλαγή προϊόντων. Το πιο ισχυρό ανταλλακτικό προϊόν που μπορεί κάποιος να έχει στη κατοχή του είναι το σπάνιο πλέον IS 102. Χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους, ένας εκ των οποίων είναι να λειτουργεί ως καύσιμη ύλη για το διακτινισμό ανόργανης ύλης.

Παράλληλα βέβαια, κανείς δε ξεχνά ότι κάποια μέρα θα πρέπει να επιστρέψουν στη Γη, κάτι που προς το παρόν δείχνει να είναι μακρινό όνειρο. Η αποστολή που ανατέθηκε σε κάποιους επίλεκτους, πραγματοποιείται στα πλαίσια αντίκρουσης μιας επερχόμενης τρομοκρατικής ενέργειας. Άνθρωποι από τη Γη, άγνωστων στοιχείων και μη επιβεβαιωμένου του αν έχουν προσβληθεί από το Atom X, έχουν θέσει σε λειτουργία έναν πύραυλο, ο οποίος θα χτυπήσει και θα καταστρέψει το σταθμό Ελπίδα σε περίπου 4 ώρες από τώρα.

Αυτή τη στιγμή στο σταθμό πραγματοποιείται συνεδρίαση των Καγκελάριων και η άμεση εκκένωσή του είναι αδύνατη. Στόχος της αποστολής είναι να απενεργοποιήσουν το πύραυλο από το κέντρο ελέγχου, το οποίο βρίσκεται στα βάθη του δάσους. Μοναδικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχουν αυτοί που θα συμμετέχουν, είναι η αντοχή στο Atom X σε υψηλό ποσοστό.

Έτσι λοιπόν, συγκροτήθηκε μια ομάδα ανθρώπων, με ισχυρή αντοχή στο Atom X που αποτελείται από τους Scientists, τους Old Rebels, τους Settlers και τους Pirates. Με βοηθούς τον στρατηγό Cranky, την υπολοχαγό Nova, τον νεαρό Nerd, τον πολυμήχανο Sting, τον δυναμικό Little Κ, τον διάσημο Star και την όμορφη Swan, ξεκίνησαν για μια δύσκολη αποστολή. Να αποτρέψουν αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια.

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 
10